4 gyógynövény a másnaposság ellen

Előfordul, hogy elszalad az emberrel a szekér, és egy-egy kellemes baráti társaságban, családi összejövetelen, céges ünnepségen picivel többet iszik a kelleténél. Minél előrébb haladunk az időben, annál inkább jelent ez gondot másnap, hiszen fejfájás, szédülés, gyomorproblémák és általános rossz közérzet képében megbosszulja a szervezetünk az átlépett határokat. Azonban ha idejében közbelépünk, és a megfelelő eszközöket választjuk, van esély arra, hogy ne menjen rá az iszogatást követő (és esetleg még az azt követő) nap is az alkohol okozta kellemetlen tünetekre. 

11752443_m.jpg

Ginzeng

A ginzeng gyökérről jól tudjuk, hogy rendkívüli antioxidáns hatása révén erősíti az immunrendszert, védi a szív- és érrendszert is. A másnapossággal vívott harcban az a tulajdonsága segíthet sokat, hogy optimalizálja a vércukorszintet, így megszabadít a megemelkedett glükóz-szint tüneteinek (szájszárazság, álmosság, homályos látás) kellemetlenségeitől. A ginzeng hatóanyagai általános frissítő hatással vannak a testre és a lélekre.

Csipkebogyó

A rendkívül magas C-vitamin tartalommal rendelkező csipkebogyó friss lendülettel tölt fel, elűzi a fáradtságot, elmulasztja a fejfájást. Az anyagcsere élénkítése révén eléri, hogy az alkohol okozta „mérgezés” minél hamarabb elhagyja a szervezetünket.

Citromfű

A citromfű a bulizásban megfáradt ember nagy barátja, hiszen több fronton is segít helyre billenteni a közérzetünket. Nyugtató hatóanyagai révén a lelkiállapotunkat harmonizálja, elmulasztja az esetleges rossz érzéseket, miközben gyorsan elmulasztja a fejfájást. Megnyugtatja a háborgó gyomrunkat és gyorsan regenerálja fáradt testünket.

Hibiszkusz

Ez a csodaszép virág összegzi a korábban külön-külön említett jó tulajdonságokat. Magas antioxidáns- és C-vitamin tartalmával segít gyorsan helyreállítani a szervezetünk optimális működését, vízhajtó és emésztést segítő, megnyugtatja a gyomrot, stabilizálja a vérnyomást és a vércukorszintet, sőt kedélyjavító hatással is rendelkezik.