Természetes segítségek a klimax nehézségeire

A női lét ciklikusságának egyik összetevője a hónapok körforgása, a másik pedig az egész életen végighúzódó „hullám” amelynek első mérföldköve az első menstruáció megérkezése, az utolsó pedig a klimax, azaz a vérzés elmaradása. Minden ciklusváltozást hormonális átalakulás kísér, amelynek folyamata – mikor a korábbi harmóniát elhagyjuk, de az új még nem áll fel – kellemetlen és az életünket megnehezítő tünetektől lehet terhes.

A találóan változó kornak is nevezett klimax egyáltalán nem könnyű időszak a nők számára. Nem csak a hormonok játéka nehezíti meg, hanem az a lelki-érzelmi átalakulás is, amely a termékenység elmaradásával függ össze.

51760807_l.jpg

Sokan gondolják, hogy a klimax egy leszálló ág kezdete, amelynek során számos olyan dologtól vagyunk kénytelenek elbúcsúzni, ami korábban fontos részét képezte az életünknek: a potenciális foganóképesség (még akkor is, ha nem terveztünk már gyermeket szülni, mélyen az érzelmeinkben ez fontos), a szexuális örömök megélésének képessége, a szépség és üdeség, a másik nemre kifejtett vonzóság, a testünk ruganyossága és teherbírása, karcsú és formás alakunk stb..

Ezek egy részétől ugyan valóban el kell búcsúznunk végleg, ugyanakkor nem szabad ezt a kaput az életből kivezető út kezdetének tekinteni. Fontos, hogy az életünk minden időszakában felismerjük a szépségeket, az értékeket, képesek legyünk élvezni amink van és bölcsességgel elengedni azt, ami elhagy minket.

A klimax, mint átmeneti időszak megkönnyítése nem pusztán arról szól, hogy kezeljük a testi tüneteket. A hangulatváltozások kisimítása, a felmerülő félelmek feloldása, a negatív várakozások kioltása, az egészséges és lendületes érett kor megteremtése ugyanolyan fontos.

Az igazán jó klímax teakverékek ennek megfelelően nem csak gyulladáscsökkentő, fejfájás csillapító, vérkeringést kiegyensúlyozó, szív- és érrendszert karban tartó összetevőket tartalmaznak. Nem érdemes kihagyni belőlük a fitoösztrogének nyújtotta hormon-kiegyensúlyozó hatást és a kedélyjavító összetevőket sem.

A cickafark a női test barátja egész élete során, számíthatunk rá gyulladások, nyálkahártya-problémák, fertőzések, ciklusproblémák esetén. A zsálya izzadás-szabályozó és gyulladáscsökkentő hatása mellett méh-erősítő és menstruációt serkentő ereje miatt is helyet kaphatott a teakeverékben. A szúrós gyöngyajak simaizom-lazító összetevői javítják a közérzetünket, flavonoidjai, cseranyagai és vitaminjai pedig az immunrendszerünket táplálják.

A fehér árvacsalán általános gyulladáscsökkentő hatásával, nyálkahártya-tápláló hatóanyagaival a női szervek átalakulását segíti, miközben testünk nyugalmát is biztosítja az alvásproblémákra kifejtett jótékony hatásával. A galagonya a szív- és érrendszer védelmezője, csökkenti a stressz okozta görcsöket, elsimítja a hangulatváltózásokat, megakadályozza a hőhullámokat.

A keverékben szereplő gyógyteák nem csak egyedi hatásaikkal, hanem összeadódó, ún. szinergiában ható előnyeikkel segítenek a női átmenet időszakában.