Itt az ősz és a depresszió?

Sokan megkönnyebbültek, amikor vége lett a néha torokszorongató nyári hőségnek és a perzselő napsütésnek, most mégis kissé döbbenten állunk az októberi havazás és a hajnali fagyok hírei előtt. Talán most először moccan meg a fejünkben a „sötét jövő” ígéretétől való félelem, vagyis annak tudata, hogy a téli hónapok sokkal kevesebb természetes fényt, ugyanakkor sok-sok hideget, esőt és szürkeséget tartogatnak számunkra.

54065289_l.jpg

Ahogy megyünk bele az őszbe, egyre rövidebbek a nappalok és hosszabbak az éjszakák, miközben egyre gyakrabban borús-felhős az idő. A rossz kedv és a fáradékonyság miatt ebben az időszakban érzékenyebbek vagyunk a stresszre, a hétköznapi életben kialakuló konfliktusokra.

Az idegrendszerünkre nehezedő nyomás – mivel készenléti állapotot idéz elő a testünkben – a rossz hangulaton kívül testi problémákat is okozhat. Az extra terhelés gyorsabban meríti ki mikrotápanyag-tartalékainkat, továbbá igénybe veszi a szervezetünk védekezőrendszerét is.

Azon táplálékkiegészítők és gyógyteák, amelyek ezekkel a hatásokkal szembe kívánnak szállni, mindkét területen hatékonyak kell, hogy legyenek. A megfelelően összeválogatott stresszoldó teakeverékek nem csak az idegrendszert erősítik, nem csak a stressz hatásait csökkentik, hanem támogatják a testet a regenerálódásban is. Az immunrendszert támogató összetevők segítségével megelőzhetjük a túlterhelt test különféle megbetegedéseit, mint nátha, herpesz, felső légúti megbetegedések, vagy a szabadgyökök megnövekedett száma miatt kialakuló krónikus problémák.

Nem lehet figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy a gyógyteák közül néhány nem csak lazít, nyugtat, hanem álmosít is. Emiatt gondosan és nagy hozzáértéssel kell választani, a nap közbeni stresszcsökkentésre olyan teakeveréket kell alkalmazni, amely nem rontja az éberséget, hiszen az álmosság, kábaság nem csak a munkaképességet rontja, hanem balesetveszélyt is rejt magában.

Sokunknak a nappali stressz nem okoz tüneteket, „csak” az elalvással vagy az éjszaka átalvásával támadnak gondjaink. Az éjszakai nyugodt pihenést erőteljes nyugtató hatással rendelkező, bágyasztó, álmosító növények segítik elő.