Ragyogó haj gyógynövényekkel

A modern ember gyakran csúszik abba a hibába, hogy különválasztja egymástól az összetartozó dolgokat. Így például, ha a haja könnyen zsírosodik, fénytelen, lapos, törik, akkor olyan hajápoló szereket használ, amelyektől azt várja, hogy ezeken a számára kellemetlen jellemzőkön változtatni fognak. Sajnos, ha ez a törekvés ezeken a módokon átmenetileg sikerül is, annak ára, hogy hosszabb távon megterhelődnek a hajszálak és -hagymák, és sokkal rosszabb állapotba kerül a „loboncunk”, amelyen már sokkal nehezebb változtatni.

10081188_l.jpg

A természetes gyógyítás hívei jól tudják, hogy hajunk híven tükrözi a testünk állapotát, talán azért is fontos minden emberi kultúrában, hogy szép, csillogó és életteli legyen. Akár hosszú, akár rövid, mindig odafigyelést és ápolást igényel, hiszen a környezeti tényezők könnyen kikezdhetik a hajszálak épségét, ugyanakkor nem szabad elfelejtkezni közben a belső harmónia megteremtéséről sem.

A legjobb módszer, ha egyszerre igyekszünk belsőleg és külsőleg is biztosítani a szükséges ápolást. Erre az egyik legalkalmasabb módszer, ha  HYPERLINK "http://www.ukko.hu/webaruhaz/teakeverekek/viragok-teaja"a hajunk számára előnyös teákból keveréket készítünk, amelyet rendszeresen kortyolgatunk, és hajmosásnál öblítésnek vagy pakolásnak is felhasználunk.

Egy dolog van, amiről szintén nem érdemes elfelejtkezni: a haj egyik vonzereje az illatában rejlik, így érdemes olyan gyógynövényeket (elsősorban virágokat) választani, amelyek illata öblítés után a hajban marad és érzéki aromafelhővel kíséri annak ragyogó szépségét.

Milyen gyógynövények járulhatnak hozzá a hajápoláshoz?

A gyógynövények egy része a fejbőr ápolása (tisztítás, gyulladások csökkentése, vérkeringés élénkítése, antibakteriális hatás stb.) révén járul hozzá hajunk szépségéhez. Ilyen például a rózsaszirom, búzavirág, bodzavirág és a körömvirág. Más virágok helyileg alkalmazva közvetlenül táplálják a hajszálakat és a fejbőrt, megelőzve ezzel a korpásodás okozta problémákat és a zsírosodást.

Belsőleg fogyasztva a rózsa harmonizálja a hormonháztartást (melynek problémái gyakran állnak például a hajhullás hátterében), ellensúlyozza a stresszhatásokat. A narancs- és búzavirág szintén lazító hatású, miközben emésztésünk serkentésével hozzájárul, hogy testünk tápanyagellátása javuljon. A búzavirág és a körömvirág tápanyagokban gazdag, miközben elősegítik a test méregtelenítését, a bodzavirág pedig a vesét védi.